TRANSLATE

четверг, 11 июня 2020 г.

#АстрофизикИвановАнатолий #академическаянаука #academicscience Як реформувати НАНУ в умовах глобальної катастрофи, яка насувається

   Як реформувати НАНУ в умовах глобальної катастрофи, яка насувається

  У зв’язку з катастрофічними змінами клімату найближчим часом треба негайно кардинально реформувати Національну Академію Наук України.

                     Астрофізик Іванов Анатолій Григорович                        

                                          

 Найближчим часом мають відбутися вибори президента Національної Академії Наук України. Вже відомі декілька кандидатів на цю посаду. На щастя, в цьому списку нема головного душителя української науки академіка Б. Патона, який займав цю посаду з 1962 року. Автор цих рядків сімнадцять років тому старив нову фундаментальну науку, яку виклав в книзі «Живий організм Всесвіту» і у 510 наукових статтях в Інтернеті. Він вчасно проінформував керівників української науки про цю видатну подію. Але цей дідусь, якому вже виповнилося сто один рік, та його найближче оточення академіки А. Наумовець, Я. Яцків, А Загородній робили все для того, щоб нові фундаментальні знання не стали надбанням наукової громадськості і всіх українців і землян.

  Ось документальні підтвердження того факту, що керівники НАНУ були вчасно проінформовані українським ученим про створення ним нової фундаментальної науки про Всесвіт: «Як підкорювались зірки», https://blog-astrofizika.blogspot.com/2019/03/fundamentalscience_24.html . Автор неодноразово звертався по цьому питанню до президентів України  Л. Кучми, В. Ющенка, П. Порошенка, В. Зеленського, але ми живемо в такій державі, в якій всі президенти вірять душителям української науки, і відправляють мої звернення до них. А вони добре знають свою справу по знищенню української науки. Я неодноразово писав статті в Інтернеті про злочинну діяльність академіка Б. Патона та його найближчого оточення. Ось дві з них: «Сто років академіку Б. Патону», https://blog-astrofizika.blogspot.com/2018/11/100-100yearsoldacademikpaton.html ; «Наукова убогість НАНУ та її президента», https://blog-astrofizika.blogspot.com/2018/11/anneversaryoftheacademician.html ; «Для того щоб в українську науку прийшла весна, треба відправити за грати академіка Б. Патона і всю президію НАНУ», https://blog-astrofizika.blogspot.com/2019/11/fundamentalscience.html ; «Нова фундаментальна наука та її душителі», https://blog-astrofizika.blogspot.com/2019/03/fundamentalscience.html .

  Виходить парадокс - держава платить гроші керівникам НАНУ за те, що вони знищують нову фундаментальну науку і завдають величезні збитки українській державі. В західних країнах справи в цьому питанні теж не набагато кращі. Німецький учений Лейбніц перевернувся б в домовині, якби побачив, у що перетворилися академії наук, першу з яких він створив у Берліні більше 300 років тому. Керівники західних академій теж роблять вигляд, що не помічають нову фундаментальну науку, яку створив український учений.

   Президія НАНУ разом з ученими-секретарями, радниками, секретаріатом і керівниками відділів нараховує більше 60 осіб. І це не просто керівники, які не принесли майже ніякої користі державі, а люди, більша частина яких послідовно знищувала українську науку.  Наукові установи НАНУ, які займаються дослідженнями мікросвіту і космосу, роблять це на основі помилкових знань середини минулого століття.  Вони хочуть знайти те, що вже давно знайшов український учений. Це перш за все «Інститут теоретичної фізики ім. Боголюбова», «Інститут ядерних досліджень», «Інститут космічних досліджень НАНУ і ДКА України», «Головна астрономічна обсерваторія».

  Автор неодноразово писав в своїх наукових статтях про цих дармоїдів, які  марно витрачають державні кошти. Ось деякі статті про це: «Научные «достижения» НАНУ в области астрофизики и теории микромира», https://blog-astrofizika.blogspot.com/2018/04/astrophysics.html ; «Ложная «стандартная космологическая модель" и её апологеты», https://blog-astrofizika.blogspot.com/2018/04/lawsofspace.html ; «Фундаментальная наука и игра в бирюльки», https://blog-astrofizika.blogspot.com/2018/05/fundamentalscience.html .

  Керівники НАНУ в своїх публікаціях і виступах увесь час наголошують на провідній ролі науки в розвитку суспільства, але жоден з них навіть словом не згадав про нову фундаментальну науку. Наближаються вибори президента НАНУ і тому дехто з них дав відповіді на запитання журналістів.  Один з претендентів на цю посаду академік Сергій Комісаренко в своєму інтерв’ю під назвою «Академія наук як механізм генерування задач для країни» виклав свою точку зору щодо реформування НАНУ.

    Вже сам заголовок інтерв’ю виглядає зловісно. Стає зрозуміло, що цей академік не збирається щось змінювати кардинально. Адже завдання академії наук не ставити задачі невідомо кому, а вирішувати їх і отримувати готовий результат. Нічого дивного нема, цей академік теж жодним словом не обмовився про нову фундаментальну науку, хоча вже 50 років працює в НАНУ і 16 з них являється членом її президії. Це один з душителів української науки.

  Ось одне з його висловлювань в цьому інтерв’ю: «Шляхи розвитку науки непередбачувані. Наука займається відкриттям того, що невідомо. Тому сказати, що ми будемо відкривати – неможливо». Та нічого НАНУ відкривати не буде. Як можна від них чекати нових знань, якщо вони не можуть освоїти готові нові фундаментальні знання і роблять все для того, щоб їх знищити? Цілком зрозуміло, що пан Комісаренко буде вихваляти президента академіка Б. Патона – головного душителя української науки. Він це і робить в своєму інтерв’ю.

  В оновленій науковій структурі не повинно бути місця жодному члену Президії НАНУ. Цей орган повністю себе дискредитував. Керівники установ які займаються дослідженнями мікросвіту і космосу теж повинні піти з посад.

  В своїх статтях автор виклав шляхи перебудови земної економіки в умовах катастрофи, яка насувається на землян. Ось деякі статті на цю тему: «Потепление и гибель земной цивилизации», https://blog-astrofizika.blogspot.com/2018/03/blog-post_5.html ; «Глобальное потепление  стратегия экономического развития», https://blog-astrofizika.blogspot.com/2020/02/warming.html ;  «Перестройка экономики в последние десятки лет существования земной цивилизации», https://blog-astrofizika.blogspot.com/2020/05/warming.html .

  Безумовно, в новій науковій установі (назву НАНУ бажано змінити) на керівних посадах повинно бути не більше десяти науковців, кожен з яких має очолити напрямки науки по забезпеченню потреб в наукових знаннях в галузях оновленої економіки. Можливо, серед цих людей повинні бути дві-три людини, які забезпечать зв’язок між всіма напрямками роботи. Багато наукових установ будуть зайвими. Відпаде потреба в гуманітарних науках. Треба буде ліквідувати всі інститути, які займаються дослідженнями космосу, і всі обсерваторії. Про космос все відомо до дрібніших деталей з наукових праць українського ученого. Вся інформація про космос викладена автором в сотнях наукових статей, які розміщені в Інтернеті. Серед наукових установ, які займаються космосом повинні залишитися тільки ті, які обслуговують програми по створенню міжзоряних космічних кораблів і програми по забезпеченню міжзоряних польотів.

  Наукові установи по дослідженню мікросвіту повинні будуть зайнятися пошуками найефективніших шляхів отримання безпечної ядерної енергій на основі нових фундаментальних знань, які автор теж виклав в Інтернеті приблизно в ста наукових статтях.

  Особливої уваги потребує сільське господарство. Треба працювати над тим, як виростити, захистити і зберегти врожай і відпрацьовувати технології вирощування врожаїв під землею. Крім того, хіміки повинні працювати над технологіями отримання штучних безпечних продуктів харчування.  Щодо перебудови промисловості і відповідно наукових установ, які будуть цим займатися, то про це йшлося в статтях, які розміщені вище.

  Безумовно, реформування НАНУ – це дуже складний процес. ЇЇ керівники ніколи не будуть робити радикальні реформи,  і тим більше, що вони взагалі не розуміють, що відбувається в навколишньому світі. Ця реформа повинна відбутися тільки по наказу президента, чи прем’єр міністра. Катастрофічні зміни клімату примусять їх прийняти таке рішення вже дуже скоро.

  Ті, хто не читав наукові роботи автора і вірить тій брехні про причини глобального потепління, яку розповсюджують наукові журнали і засоби масової інформації, будуть сприймати цю статтю з великою недовірою. Але пройде всього декілька років, і майже всі земляни зрозуміють, що причиною глобального потепління є викиди гарячої речовини з надр протонової оболонки Сонця. Але час буде змарновано. Скоріш за все, земляни не встигнуть побудувати безпечні міжзоряні космічні кораблі і  повністю відпрацювати технології міжзоряних польотів. Єдиний шлях продовжити існування земної цивілізації – це побудувати мережу підземних міст з автономними системами життєзабезпечення. Ніхто з керівників науки не хоче слухати автора вже 17 років. А доведеться.

  11. 06. 2020 року, м. Чернігів.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100003372736052

https://twitter.com/i_astrophysics

 

 

 

 


Комментариев нет:

Отправить комментарий