TRANSLATE

среда, 28 ноября 2018 г.

#АстрофизикИвановАнатолий #юбилейакадемика #anneversaryoftheacademician


           Наукова убогість НАНУ та її президента

                  Астрофізик Іванов Анатолій Григорович
         
                                

                        
З приводу свого століття президент НАНУ академік Б. Патон дав декілька інтерв’ю, тексти яких надруковані в газеті «Дзеркало тижня» та в Інтернеті. В своєму інтерв’ю газеті «Дзеркало тижня» академік сказав: «…Це як зійти на високий пік. Починаєш бачити те, що раніше було недоступне зору». Як же так, президент НАНУ зійшов на високий пік і не бачить у себе під носом нову фундаментальну науку, яку створив український учений; не бачить сотні відкриттів, які він зробив на основі нових фундаментальних знань.
Академік Б. Патон і його оточення більше 15 років цілеспрямовано знищували українську науку і завели її в гниле болото. А сам академік стоїть у багнюці по самі вуха, а каже про якісь вершини. Він сказав, що головним завданням академії наук є фундаментальні дослідження.  Оце брехня так брехня! НАНУ не в змозі навіть скористатись готовими новими фундаментальними знаннями, а він говорить про якісь дослідження. Всі фундаментальні дослідження української академії наук зводяться до сліпого копіювання помилкових знань середини минулого століття. Ось дві наукові статті автора на цю тему: «Научные достижения НАНУ в области астрофизики и теории микромира», https://blog-astrofizika.blogspot.com/2018/04/astrophysics.html  и «Фундаментальная наука и игра в бирюльки», https://blog-astrofizika.blogspot.com/2018/05/fundamentalscience.html .
  Академік не випадково в своєму інтерв’ю згадав про розщеплення ядра літія в Харкові у 1932 році, бо більше і сказати нічого про результати фундаментальних досліджень. А про те, що український учений розкрив, як збудовані ядра легких і середніх елементів та їхніх ізотопів і літія, в тому числі, він не згадав. Мабуть тому, що всього не запам’ятав.
 В другому своєму інтерв’ю, текст якого розміщено в Інтернеті, академік Б. Патон згадав про «ранній» Всесвіт і про станцію на Місяці. 16 років тому український учений розробив теорію циклічності життєдіяльності зірок і галактик, яка доказала, що ніякого великого вибуху не було і що Всесвіт являється стаціонарною системою. Президент НАНУ вкотре показав своє неуцтво.
    А будівництво орбітальної станції на Місяці - це чергове витрачання на вітер грошей. Жоден проект по освоєнню планет Сонячної системи і Місяця не буде завершено. Автор цих рядків доказав, що Земля і всі планети Сонячної системи майже одночасно будуть поглинуті гарячою речовиною, яку Сонце буде викидати на свої орбіти все більше і більше. Глобальне потепління викликане тільки цими викидами і більше нічим. Це незворотній процес. Про це написано в сотнях наукових статей автора, які розміщені в Інтернеті. В 20 наукових статтях йдеться безпосередньо про причину глобального потепління і про заходи по боротьбі з його наслідками, а не з причиною. Сонце перемогти неможливо. Але президент НАНУ, ймовірно, не заглядає в Інтернет.
  Коли академією наук керує людина, якій стільки багато років, - це ганьба для української держави і для всіх українців. Президента НАНУ зовсім не цікавить нова фундаментальна наука. Таких керівників треба гнати в три шиї. І чим скоріше, тим краще. Академік Б. Патон та його оточення, не визнаючи нову фундаментальну науку, завдали збитки нашій державі у десятки мільярдів доларів. Ганьба!

  «28. 11. 2018 року, м Чернігів.
 


1 комментарий:

  1. Але, можливо, у 100 років в інтернет не будемо заглядати і ми.

    ОтветитьУдалить